Какви чудеса може да сътвори през 2018 г. еволюцията на технологията

...
Какви чудеса може да сътвори през 2018 г. еволюцията на технологията
Коментари Харесай

55 години след като е убит, Кенеди произнася своята реч. Чуйте!

Какви чудеса може да сътвори през 2018 година еволюцията на технологията и умеенето на изкуствения интелект да пресъздава гласа на избран човек? 

На това дава отговор впечатляващият проект  " JFK: Unsilenced ". Той е на английския вестник The Times of London. Изданието сграбчи с него една от най-престижните награди на тазгодишния фестивал за рекламна креативност в Кан, Франция Cannes Lions 2018 - Гран при за креативно потребление на огромните размери от данни (Grand Prix for Creative Data). 

С помощта на технологиите вестникът съумя да пресъздаде едно към едно гласът на американския президент Джон Кенеди 55 години след гибелта му, с цел да чуем произнесен  " от него " финала на речта му,  която той по този начин и не довършва, тъй като е погубен. 

При плана е употребен изкуствен интелект, който е анализирал записи от 831 речи на Кенеди. Роботът е построил база данни и е употребявал наличната информация, с цел да пресъздаде гласа на Кенеди, който изрича речта, която е трябвало да произнесе в деня, когато е бил погубен. 

" Това е зашеметяващо, исторически отнасящо се към днешния ден креативно потребление на технологията ", разясняват от изданието FastComapny. 

Чуйте. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР